Kenniscentrum

In het kenniscentrum wordt de jarenlange ervaring van Veiligezorg® en Veilige Publieke Taak (VPT) toegankelijk gemaakt voor alle zorginstellingen. U vindt hier beschrijvingen van beide aanpakken, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Hebt u een vraag waarop u het antwoord niet vindt op deze site? Dan kunt u terecht bij onze helpdesk: helpdesk@veiligezorg.nl of 070 376 58 71.

Zoeken in het kenniscentrum

Verfijn uw zoekactie

»

Resultaten

141 resultaten gevonden met “”
Resultaten 1 tot 8 van 141
Trainingsbureau Agressietrainingen laatst bijgewerkt: 25-05-2016

Lijst met trainingsbureaus die agressietrainingen/weerbaarheidstrainingen geven ten behoeve van Veiligezorg.

Meer info

Deze folder is door Ambulancezorg Nederland ontwikkeld om Regionale Ambulancevoorzieningen (RAV’s) van elkaar te laten leren en elkaar te inspireren. RAV’s zijn zeer actief daar waar het gaat om de preventie van agressie en geweld. Zo maken RAV’s hierover afspraken in de eigen regio, treffen ze diverse maatregelen en zijn al veel hulpmiddelen ontwikkeld om agressie en geweld tegen ambulancehulpverleners terug te dringen. In deze folder vertellen vijf RAV’s over de aanpak die zij hebben ontwikkeld om agressie en geweld terug te dringen.

Meer info

In Ziekenhuis St Jansdal is Veiligezorg® van toepassing. Het uitvoeringsprotocol Agressie en Geweld beschrijft de werkwijze bij Agressie en Geweld tot in detail, hiermee wordt voor alle betrokkenen binnen het St Jansdal duidelijkheid gegeven over de aanpak Veiligezorg.

Meer info

Protocol waarschuwing en ontzegging - CWZ laatst bijgewerkt: 12-02-2016

Handhaving van de huisregels draagt bij aan een veilige omgeving. Dit protocol van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis geeft aan hoe te handelen wanneer bezoekers de huisregels overtreden. Bestemd voor alle medewerkers, beveiligers, leidinggevenden, hoofd juridische zaken, raad van bestuur.

Meer info

Regelmatig brengen personen die geplaatst zijn in een justitiële inrichting onder justitiële begeleiding een bezoek aan een ziekenhuis. In dit protocol staan de procedures beschreven die gevolgd moeten worden bij de verschillende soorten bezoeken.

Meer info

Handreiking ‘Blijvende aandacht’ laatst bijgewerkt: 12-02-2016

Hoe zorg je ervoor dat het ziekenhuis steeds veiliger wordt, zowel voor de medewerkers als voor de patiënten en bezoekers? Bij instellingen waar men steeds weer aandacht besteedt aan het onderwerp, blijkt de agressie langzaam maar zeker minder te worden en medewerkers voelen zich steeds veiliger. In deze handreiking worden instrumenten aangereikt die ingezet kunnen worden om blijvend aandacht te geven aan Veiligezorg.

Meer info

Stroomschema overtreding gedragsregels laatst bijgewerkt: 12-02-2016

Voorbeeld stroomschema overtreding gedragsregels Zaans MC

Meer info

Handreiking aangifte doen laatst bijgewerkt: 25-01-2016

Bij het project Veiligezorg® staat de samenwerking tussen ziekenhuizen, politie, justitie en gemeenten centraal. Na een agressie-incident, is het belangrijk om aangifte te doen bij de politie. Ziekenhuismedewerkers blijken echter na zo’n incident vaak angst te hebben om hier aangifte van te doen.

Meer info

Resultaten 1 tot 8 van 141
Gefinancierd door:
  • CAOP
  • Min. van Bzk
  • Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen