Veiligezorg®

Veel ziekenhuizen hebben de laatste jaren een preventiebeleid ontwikkeld en hun medewerkers getraind in het omgaan met agressie. Een deel van de ziekenhuizen deed dat met behulp van het project Veiligezorg® van de StAZ en het CAOP. Een deel van de ziekenhuizen werkt met de acht maatregelen van Veilige Publieke Taak (VPT) van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Op deze site vindt u alle informatie van beide werkwijzen.

Geen nieuws in deze lijst:

Veiligezorg® ook in uw organisatie?

Quickscan on line!
Met de quickscan ‘Sociale Veiligheid op het werk’ van Veiligezorg® ziet u binnen enkele minuten waar uw instelling staat op het gebied van (sociaal) veiligheidsbeleid. De quickscan vormt een goed begin voor een (hernieuwd) gesprek over het veiligheidsbeleid in uw instelling.
Aan de gang met de quickscan >

Cursus 'Zo zijn onze manieren'
Alle aspecten van het omgaan met agressie en ongewenst gedrag komen aan de orde in de cursus 'Zo zijn onze manieren'. Wilt u binnen uw organisatie aan de slag met deze materie, download dan de brochure en neem contact op.
Brochure Cursus ‘Zo zijn onze manieren’

De Veiligheidscoach; borging van uw veiligheidsbeleid
Het CAOP kan u helpen uw veiligheidsbeleid op laagdrempelige, effectieve wijze te borgen. Met de veiligheidscoach. Lees meer in onze brochure.
Brochure Veiligheidscoach, laagdrempelig en effectief

Kenniscentrum

In het kenniscentrum wordt de jarenlange ervaring van Veiligezorg® en Veilige Publieke Taak (VPT) toegankelijk gemaakt voor alle zorginstellingen. U vindt hier beschrijvingen van beide aanpakken, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer

 

Helpdesk

Voor al uw vragen over bijvoorbeeld aangifte doen, geheimhoudingsplicht en wetsartikelen. De helpdesk streeft ernaar uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden. De helpdesk is te bereiken op:
070 - 376 58 71 of helpdesk@veiligezorg.nl.

StAZ

De StAZ is een samenwerkingsverband van sociale partners in de branche Ziekenhuizen. In de StAZ participeren NVZ vereniging van ziekenhuizen, Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ en NU’91 (Opens external link in new windowwww.staz.nl).

SoFoKleS

SoFoKleS is het Sociaal Fonds voor de Kennissector (bestaande uit universitair medisch centra, universiteiten en ondezoeksinstellingen). In de kamer UMC van SoFoKleS participeren CMHF, CNV zorg & welzijn, NFU, AC/FBZ en FNV zorg & welzijn (www.sofokles.nl).

Gefinancierd door:
  • CAOP
  • Min. van Bzk
  • Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen